Omlet w kanapce!? Kto to to słyszał? Odpowiedź: ten, kto ma ochotę na smaczne eksperymenty!
Boczek ułóż na papierze do pieczenia i piecz w piekarniku ok 10-15 min, temp 180*C, aż zrobi się rumiany i chrupiący. Możesz go również usmażyć na patelni lub w mikrofalówce.
Zioła posiekaj. Pieczarki pokrój w plastry, a następnie obsmaż na patelni z oliwą aż zrobią się rumiane. Na końcu dopraw solą i pieprzem.
Jajka wybij do miski. Dodaj sól, pieprz oraz śmietanę. Całość dokładnie wymieszaj. Omlet wylej na średnio rozgrzaną patelnie z oliwą i smaż na małej mocy aż się zacznie ścinać. Przewróć go na drugą stronę i smaż kolejną minutę. Omlet zwiń i pokrój na kawałki wielkości kanapki.
Pieczywo posmaruj majonezem. Dodaj sałatę oraz omlet. Dołóż smażone pieczarki oraz posiekane zioła. Na górę połóż plastry chrupiącego boczku i przykryj kanapkę.