Kopytka z kiełbasą – aby tradycji stało się zadość.
Szacunek dla tradycji doskonale odzwierciedlają kopytka z kiełbasą – nasze dwa dobra narodowe, za które turyści daliby się pokroić. Połącz to, co dobre, z tym, co jeszcze lepsze i do tradycyjnych kopytek dodaj kiełbasę podwawelską Morliny – prawdziwego wyjadacza wśród naszych kiełbas.
Do tego kremowy sos z pieczarkami, który zrobi robotę i voilà! To smaczne i sycące danie pozwoli Ci ruszyć z kopyta i naładować baterie na resztę dnia, a przy tym sprawdzi się zarówno na wizytę babci, jak i spotkanie ze znajomymi.
Pieczarki pokrój w plasterki. Kiełbasę pokrój w półplasterki. Cebule pokrój w drobną kostkę, a czosnek posiekaj.
Na patelni z dodatkiem oliwy przesmaż kiełbasę aż zrobi się rumiana. Dodaj pieczarki i smaż aż również się lekko zarumienią. Dodaj cebulę oraz czosnek i smaż aż będą miękkie.
Natkę pietruszki i tymianek posiekaj. Kiełbasę z pieczarkami zalej słodką śmietanką. Dodaj zioła oraz dopraw całość solą i pieprzem. Gotuj na średniej mocy ok. 5 min. Podawaj z kopytkami oraz posiekaną natką pietruszki.