Zupa pieczarkowa z kiełbasą – niby zupa, ale do syta.
Jeśli myślisz, że zupa pieczarkowa z kiełbasą niczym nie może Cię już zaskoczyć, z pewnością nie próbowałeś jeszcze naszego kremu z podwawelską. To przepis, który powstał pod wpływem chwili, kiedy koleżanki z paczki mówiły, że zupą to się nikt nie naje… Czyżby?
Woda zupy nie czyni, dlatego aby danie było pożywne i sycące, potrzeba czegoś więcej. Kiełbasa, pieczarki i łazanki robią robotę, oszczędzając Ci problemu z pomysłem na drugie danie. Kremowa zupa pieczarkowa z kiełbasą to crème de la crème spośród wszystkich zup, jakich do tej pory skosztowałeś.
Pieczarki pokrój w ćwiartki lub plasterki. Kiełbasę pokrój w półplasterki. Cebule pokrój w kostkę, a czosnek posiekaj.
Makaron łazanki ugotuj al’ dente w osolonym wrzątku.
Pod koniec gotowania zupę dopraw solą i pieprzem. Dodaj makaron, śmietankę i posiekaną natkę pietruszki. Całość podgrzewaj jeszcze 5 min. i podawaj.
Makaron łazanki ugotuj al’dente w osolonym wrzątku. Na końcu zupę dopraw solą i pieprzem. Dodaj makaron, śmietankę i posiekaną natkę pietruszki. Całość podgrzewaj jeszcze 5 min i podawaj.