Menu
Odwiedź nasze profile

Śniadaniowa tortilla z jajecznicą, kiełbasą i ziołami

30 min
Łatwy

Wpuść trochę Hiszpanii do swojej porannej jadalni – pomożemy! Ole! 

Składniki

  • 4 szt. pszennej tortilli
  • ½ op kiełbasy głogowskiej
  • 10 jajek
  • Szczypiorek do dekoracji
  • Sól i pieprz do smaku
  • Masło/oliwa do smażenia

Przygotowanie

Krok 1.

Jajka wybij do miseczki i dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Patelnie rozgrzej na średniej mocy. Dodaj masło i jajka. Całość smaż ok. 1-2 min cały czas mieszając. Pod koniec dopraw solą i pieprzem.

Krok 2.

Kiełbasę przekrój na pół a następnie każdy kawałek jeszcze raz na pół tylko wzdłuż. Kiełbasę obsmaż na patelni z obu stron.

Krok 3.

Na placki tortilli nałóż porcję jajecznicy a na górę obsmażoną kiełbaskę. Całość zawiń w ścisłą roladkę. Podawaj z posiekanym szczypiorkiem.