Francuskie tosty z Frankami

Podziel sięPodoba mi się
40 min.średnie
Śniadanie po francusku? Le petit déjeuner.
0

Składniki:

Liczba porcji 4

  • Pół opakowania Franków drobiowych Morliny (3 kiełbaski)
  • 8 kromek pieczywa tostowego
  • 4 jajka
  • Pół szklanki mleka
  • 1-2 łyżeczki cukru
  • Szczypta soli
  • Masło do smarowania formy

Przygotowanie

Krok 1.

Kiełbaski pokrój w plasterki. Pieczywo tostowe pokrój w kostkę. Do dużej miski wbij jajka i dolej mleko. Dodaj cukier i sól. Całość dokładnie ubij trzepaczką.

Krok 2.

Do miski z jajkami wsyp pokrojone pieczywo i kiełbaski. Całość dokładnie wymieszaj, tak aby pieczywo nasiąknęło masą jajeczną.

Krok 3.

Foremkę do muffinek nasmaruj masłem. Pieczywo z kiełbaską i jajkami delikatnie nałóż do foremek. Piecz w temp 180*C przez ok 15-20 min. aż całość będzie apetycznie rumiana. Można podawać polane syropem klonowym.

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

30 min.
średnie
0

Szakszuka z kiełbasą

030 min.średnie
Zobacz przepis
40 min.
łatwe
0

Franki zapiekane w cieście francuskim

040 min.łatwe
Zobacz przepis
40 min.
łatwe
0

Franki na pankejkach z boczkiem w syropie klonowym

040 min.łatwe
Zobacz przepis