Franki Białe z jajkiem sadzonym, fasolką po bretońsku i pieczarkami Portobello

Podziel sięPodoba mi się
30 min.średnie
Wyjmijcie paszporty: przed wami polskie sadzone jajka, z fasolką po bretońsku i pieczarkami Portobello. Que? No smaczne.
Franki Białe z jajkiem sadzonym, fasolką po bretońsku i pieczarkami Portobello
0
Franki

Składniki:

Liczba porcji 4

  • Opakowanie Franków białych Morliny

Fasolka po bretońsku:

  • puszka białej fasoli
  • puszka czerwonej fasoli
  • 1 łyżeczka kuminu
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • sól, pieprz, cukier
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • 1 ząbek czosnku starty
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżeczki oleju rzepakowego

  • jajka
  • masło
  • pieczarka portobello pokrojona na plastry

Przygotowanie

Krok 1. - Fasolka po bretońsku:

Na oleju podsmaż cebulkę, dodaj przyprawy i pozostałe składniki, duś na małym ogniu 15-20 minut.

Krok 2.

Podsmażone na patelni franki podawaj z fasolką po bretońsku, sadzonym jajem i smażoną na maśle pieczarką portobello.

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

20 min.
średnie
Omlet z kiełbasą
0

Omlet z kiełbasą

020 min.średnie
Zobacz przepis
40 min.
łatwe
Franki na pankejkach z boczkiem w syropie klonowym
0

Franki na pankejkach z boczkiem w syropie klonowym

040 min.łatwe
Zobacz przepis
30 min.
średnie
Franki drobiowe w ziołowym gziku z kiszoną rzodkiewką, czarnuszką, ogórkiem
0

Franki drobiowe w ziołowym gziku z kiszoną rzodkiewką, czarnuszką, ogórkiem

030 min.średnie
Zobacz przepis