Franki na pankejkach z boczkiem w syropie klonowym

Podziel sięPodoba mi się
40 min.łatwe
Nocne podjadanie na boczku? Nie ma mowy, to tylko wczesne śniadanie. Słodko! Polecamy pankejki z syropem klonowym.
0

Składniki:

Liczba porcji 4

Ciasto na pankejki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 40 g roztopionego masła
  • 200 ml mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru, szczypta soli

  • olej
  • boczek w plastrach
  • syrop klonowy

Przygotowanie

Krok 1.

Wymieszaj wszystkie suche składniki w misce. W drugim naczyniu wymieszaj wszystkie mokre produkty. Do suchych składników dodaj mokre i zmiksuj na jednolitą masę. Rozgrzaną patelnię nasmaruj olejem i smaż pankejki z obydwu stron na średnim ogniu.

Krok 2.

Boczek ułóż na papierze do pieczenie i piecz w piekarniku w 160 stopniach, aż będzie rumiany.

Krok 3.

Franki usmaż na patelni.

Krok 4.

Wszystkie składniki ułóż na talerzu i polej syropem klonowym

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

20 min.
średnie
0

Omlet z kiełbasą

020 min.średnie
Zobacz przepis
20 min.
łatwe
0

Kajzerka śniadaniowa z frankami

020 min.łatwe
Zobacz przepis
30 min.
łatwe
0

Gofry z Frankami, bekonem i syropem klonowym

030 min.łatwe
Zobacz przepis