Franki zapiekane w cieście francuskim

Podziel sięPodoba mi się
40 min.łatwe
Na ile sposobów można zjeść Franki z rana? Na więcej niż myślicie. Tym razem zapiekane w cieście francuskim.
Franki zapiekane w cieście francuskim
0
Franki

Składniki:

Liczba porcji 4

  • Opakowanie Franków wieprzowych Morliny
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 jajko do smarowania 

Przygotowanie

Krok 1.

Ciasto francuskie pokrój na cienkie wstążki i wstaw do lodówki.

Krok 2.

Każdą kiełbaskę owiń paskami ciasta francuskiego, kilka razy tak aby stworzyło coś na podobieństwo mumii. Kiełbaski owinięte ciastem posmaruj roztrzepanym jajkiem.

Krok 3.

Kiełbaski piecz w piekarniku rozgrzanym do 210 st. C przez ok 15 min.

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

30 min.
średnie
Franki Białe z jajkiem sadzonym, fasolką po bretońsku i pieczarkami Portobello
0

Franki Białe z jajkiem sadzonym, fasolką po bretońsku i pieczarkami Portobello

030 min.średnie
Zobacz przepis
40 min.
średnie
Francuskie tosty z Frankami
0

Francuskie tosty z Frankami

040 min.średnie
Zobacz przepis
40 min.
łatwe
Franki w bułce z domowym ketchupem śliwkowym
0

Franki w bułce z domowym ketchupem śliwkowym

040 min.łatwe
Zobacz przepis