Gofry z Frankami, bekonem i syropem klonowym

Podziel sięPodoba mi się
30 min.łatwe
Kanada dała światu nie tylko przystojnego premiera i mistrzów NBA. Zawdzięczamy im przede wszystkim syrop klonowy z bekonem!
0

Składniki:

Liczba porcji 4

  • Opakowanie Franków białych Morliny
  • 1 opakowanie boczku (150g) w plastrach Morliny
  • 4 – 6 jajek
  • Syrop klonowy

Gofry

  • 3 jajka
  • 3 białka jaj
  • Pół szklanki mleka
  • 1 szklanka cukru
  • Szczypta soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g masła
  • 1,5 szklanki mąki pszennej  

Przygotowanie

Krok 1.

Masło rozpuść i wlej do miski. Dodaj pozostałe składniki ciasta i dokładnie zmiksuj. Odstaw na 10 min i smaż w gofrownicy na średniej mocy, aż będą chrupkie.

Krok 2.

Jajka usmaż na patelni w formie sadzonych. Boczek ułóż na papierze do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180*C na ok 10-15min., lub aż zrobi się przyjemnie chrupki.

Krok 3.

Kiełbaski podsmaż na patelni. Serwuj z goframi, boczkiem i jajkiem sadzonym polane syropem klonowym.

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

30 min.
średnie
0

Franki Białe z jajkiem sadzonym, fasolką po bretońsku i pieczarkami Portobello

030 min.średnie
Zobacz przepis
20 min.
łatwe
0

Kajzerka śniadaniowa z frankami

020 min.łatwe
Zobacz przepis
40 min.
łatwe
0

Franki zapiekane w cieście francuskim

040 min.łatwe
Zobacz przepis