Jajecznica z kiełbasą, szczypiorkiem i pomidorami

Podziel sięPodoba mi się
20 min.łatwe
Jajecznica z kiełbasą – śniadanie mistrzów. Przedstawiamy przepis nie byle jaki, bo mający w sobie wszystko to, co powinno zawierać smaczne i sycące śniadanie. Jajecznica z kiełbasą wieprzową to prosty przepis, z którym nie musisz obchodzić się jak z jajkiem. Nie bawimy się w ważenie składników, lecz dajemy Ci konkret, dlatego na pewno nie zniesiesz jajka podczas czekania na śniadanie. Sekretem, jaki skrywa nasza autorska jajecznica z kiełbasą, są Franki wieprzowe – ekipa śniadaniowa, która zna się na rzeczy i zawsze staje na wysokości zadania. Bez jaj! 
0

Składniki:

Liczba porcji 2

  • Pół opakowania Franków wieprzowych Morliny (3 kiełbaski)
  • 5 jajek
  • Pół pęczka szczypiorku
  • 1 pomidor
  • Oliwa do smażenia
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1.

Kiełbaskę pokrój w plasterki. Jajka rozbij w misce widelcem. Szczypiorek posiekaj. Pomidor pokrój w kostkę.

Krok 2.

Rozgrzej patelnię z oliwą. Przesmaż na niej kiełbaskę aż zrobi się rumiana. Wylej jajka oraz wsyp szczypiorek. Całość smaż na małej mocy od czasu do czasu mieszając. Kiedy jajka będą ścięte w ¾, dodaj pomidor i całość wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

40 min.
łatwe
0

Franki zapiekane w cieście francuskim

040 min.łatwe
Zobacz przepis
40 min.
łatwe
0

Franki na pankejkach z boczkiem w syropie klonowym

040 min.łatwe
Zobacz przepis
40 min.
łatwe
0

Franki w bułce z domowym ketchupem śliwkowym

040 min.łatwe
Zobacz przepis