Makaron z kiełbasą w śmietanowym pikantnym sosie z pieczarkami po morlińsku

Podziel sięPodoba mi się
30 min.łatwe
Na to danie aż przyjemnie popatrzeć - w końcu jak często widzimy kokardki z kiełbasą?
Makaron z kiełbasą w śmietanowym pikantnym sosie z pieczarkami po morlińsku
0
Teksanska

Składniki:

Liczba porcji 4

  • Pół paczki kiełbasy teksańskiej Morliny (2-3 kiełbasy)
  • 1 szklanka słodkiej śmietanki 30%
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 6 sztuk pieczarek
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • Garść posiekanej natki pietruszki
  • 1 opakowanie makaronu kokardki
  • ½ szklanki bulionu lub wody
  • Sól i pieprz do smaku
  • Oliwa do smażenia

Przygotowanie

Krok 1.

Kiełbasę pokrój w kostkę. Cebulę i seler pokrój w drobniejszą kostkę. Czosnek i natkę pietruszki posiekaj. Pieczarki pokrój w plasterki.

Krok 2.

Rozgrzej patelnię z oliwą na której obsmaż kiełbasę aż będzie rumiana. Dodaj cebulę z selerem naciowym i smaż aż cebula będzie miękka. Dodaj czosnek i pieczarki i smaż aż grzyby się zarumienią. W osobnym garnku ugotuj makaron w osolonym wrzątku.

Krok 3.

Na patelnię wlej śmietankę i pół szklanki wody lub bulionu. Dodaj oregano, posiekaną natkę pietruszki oraz sól i pieprz. Gotuj aż sos odparuje. Ugotowany makaron wymieszaj z sosem i podawaj.  

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

40 min.
łatwe
Kopytka z kiełbasą w pikantnym sosie pomidorowym
0

Kopytka z kiełbasą w pikantnym sosie pomidorowym

040 min.łatwe
Zobacz przepis
30 min.
łatwe
Przyprawa morlińska do kiełbasy z grilla
0

Przyprawa morlińska do kiełbasy z grilla

030 min.łatwe
Zobacz przepis
35 min.
średnie
Pieczone papryczki Jalapeno z morlińską kiełbasą i serem
0

Pieczone papryczki Jalapeno z morlińską kiełbasą i serem

035 min.średnie
Zobacz przepis