Kremowa zupa pieczarkowa z kiełbasą i łazankami po morlińsku

Podziel sięPodoba mi się
40 min.łatwe
Kremowa zupa, która rozpływa się w ustach… A do tego łazanki. Koniecznie spróbujcie!
Kremowa zupa pieczarkowa z kiełbasą i łazankami po morlińsku
0
Podwawelska

Składniki:

Liczba porcji 4

  • Pół paczki kiełbasy podwawelskiej Morliny (jedna długa kiełbasa)
  • 500 g pieczarek
  • 200 g makaronu łazanki
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • Pół szklanki słodkiej śmietanki 30%
  • 2 l. bulionu
  • 3 szt. ziela angielskiego
  • 3 listki laurowe
  • Oliwa do smażenia
  • Pęczek posiekanej natki pietruszki
  • Sól i pieprz do smaku 

Przygotowanie

Krok 1.

Pieczarki pokrój w ćwiartki lub plasterki. Kiełbasę pokrój w półplasterki. Cebule pokrój w kostkę, a czosnek posiekaj.

Krok 2.

Makaron łazanki ugotuj al’ dente w osolonym wrzątku.

Pod koniec gotowania zupę dopraw solą i pieprzem. Dodaj makaron, śmietankę i posiekaną natkę pietruszki. Całość podgrzewaj jeszcze 5 min. i podawaj. 

Krok 3.

Makaron łazanki ugotuj al’dente w osolonym wrzątku. Na końcu zupę dopraw solą i pieprzem. Dodaj makaron, śmietankę i posiekaną natkę pietruszki. Całość podgrzewaj jeszcze 5 min i podawaj. 

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

50 min.
łatwe
Zapiekanka makaronowa z kiełbasą „last minute” po morlińsku
0

Zapiekanka makaronowa z kiełbasą „last minute” po morlińsku

050 min.łatwe
Zobacz przepis
60 min.
łatwe
Danie jednogarnkowe z kiełbasą podwawelską
0

Danie jednogarnkowe z kiełbasą podwawelską

060 min.łatwe
Zobacz przepis
50 min.
łatwe
Zupa morlińska z suszonych grzybów, kiełbasy z makaronem
0

Zupa morlińska z suszonych grzybów, kiełbasy z makaronem

050 min.łatwe
Zobacz przepis