Śniadaniowa tortilla z jajecznicą, kiełbasą i ziołami

Podziel sięPodoba mi się
30 min.łatwe
Wpuść trochę Hiszpanii do swojej porannej jadalni – pomożemy! Ole! 

0

Składniki:

Liczba porcji 4

  • 4 szt. pszennej tortilli
  • ½ op kiełbasy głogowskiej
  • 10 jajek
  • Szczypiorek do dekoracji
  • Sól i pieprz do smaku
  • Masło/oliwa do smażenia
  •  

Przygotowanie

Krok 1.

Jajka wybij do miseczki i dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Patelnie rozgrzej na średniej mocy. Dodaj masło i jajka. Całość smaż ok. 1-2 min cały czas mieszając. Pod koniec dopraw solą i pieprzem.

Krok 2.

Kiełbasę przekrój na pół a następnie każdy kawałek jeszcze raz na pół tylko wzdłuż. Kiełbasę obsmaż na patelni z obu stron.

Krok 3.

Na placki tortilli nałóż porcję jajecznicy a na górę obsmażoną kiełbaskę. Całość zawiń w ścisłą roladkę. Podawaj z posiekanym szczypiorkiem.

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

30 min.
łatwe
0

Danie z kiełbasy i makaronu - Rigatoni morlińskie z kiełbasą

030 min.łatwe
Zobacz przepis
20 min.
łatwe
0

Zapiekanki morlińskie z kiełbasą

020 min.łatwe
Zobacz przepis
60 min.
średnie
0

Pierogi morlińskie z kiełbasą na ostro

060 min.średnie
Zobacz przepis