Odwiedź nasze profile
Nie każda muszla kryje w sobie perłę, ale to nawet i lepiej – mięsny farsz jest o wiele smaczniejszy!
Makaron muszle ugotuj w osolonym wrzątku na półtwardo. Kiełbasę obierz z osłonki i rozdrobnij widelcem. Por pokrój w cienkie talarki. Szczypiorek posiekaj.
W misce wymieszaj kiełbasę z porem i szczypiorkiem. Dodaj kwaśną śmietanę i ser (zostaw odrobinę do posypania całości). Dodaj groszek konserwowy i dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
W naczyniu do zapiekania wymieszaj przecier pomidorowy z oregano i czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem. Muszlę faszeruj wcześniej przygotowanym nadzieniem i układaj na sosie pomidorowym. Całość posyp serem i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 200*C przez ok. 20-30 min.