Ziemniaki można zrobić na milion pysznych sposobów. Oto milion pierwszy – z boczkiem, warzywami i mozzarellą!
Ziemniaki dokładnie wyszoruj i umyj. Przełóż do naczynia żaroodpornego i przykryj. Piecz ok 45-60 min (w zależności od wielkości ziemniaków). Po tym czasie odstaw do wystudzenia. Kiedy ostygną, przekrój każdy na pół i dokładnie wydrąż.
Paprykę pokrój w drobną kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Szczypiorek posiekaj.
Na patelni usmaż boczek aż zacznie się rumienić. Dodaj pozostałe warzywa i smaż ok 5 min mieszając od czasu do czasu. Na końcu dodaj pozostałości po wydrążeniu ziemniaków, połowę sera, śmietanę posiekany szczypiorek i dopraw całość solą i pieprzem.
Wydrążone ziemniaki nafaszeruj przygotowanym nadzieniem. Na końcu posyp całośc serem. Zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 200*C przez ok 20 min.