Menu
Odwiedź nasze profile

Pieczone papryczki Jalapeno z morlińską kiełbasą i serem

35 min
Średni

Nietuzinkowa przekąska na ostro – nie dla każdego, ale wielbiciele pikantnych smaków będą zachwyceni. Z Teksańską po prostu nie ma żartów…

Składniki

  • Pół paczki kiełbasy teksańskiej Morliny (2-3 kiełbasy)
  • 12-15 sztuk papryczek jalapeno świeżych lub 1 sztuka słodkiej papryki
  • 1 cebula
  • 100 g. tartego sera mozzarella
  • 50g tartego sera cheddar
  • Garść szczypiorku
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1.

Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na patelni, aż zrobi się miękka i rumiana. Szczypiorek drobno posiekaj. Kiełbasę oczyść z osłonki i rozdrobnij widelcem do konsystencji mielonego/rwanego mięsa. Kiełbasę wrzuć do miseczki. Dodaj tarty ser oraz szczypiorek ze smażoną cebulą. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 2.

Papryczki przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Nadziewaj je wcześniej przygotowanym farszem kiełbasianym. Całość zapiecz w piekarniku rozgrzanym do 200*C przez ok 15-20min, można je też upiec na grillu.