Bigos z cukinii z kiełbasą

Podziel sięPodoba mi się
50 min.łatwe

Każdy robi bigos na swój sposób, dlatego chcielibyśmy dodać jeszcze swoją propozycję!

0

Składniki:

Liczba porcji 4

  • 1/2 op kiełbasy podwawelskiej Morliny 
  • 2 szt (ok 500 g) cukini
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku 
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego 
  • ½ szt poru
  • Listek laurowy
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki 
  • Sól i pieprz do smaku 
  • Oliwa do smażenia 
  •  

Przygotowanie

Krok 1.

Kiełbasę pokrój w półtalarki. Cebulę pokrój w piórka, czosnek posiekaj. Por i cukinię pokrój w półtalarki.

Krok 2.

W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć cebulę z kiełbasą. Smaż aż cebula zmięknie, a kiełbaska się zarumieni. Dodaj pozostałe warzywa i smaż ok. 2 min. Dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy. Duś całość ok 20 min pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Na końcu dopraw całość solą i pieprzem.

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

40 min.
średnie
0

Tarta morlińska zwijana z plasterków kiełbasy, szpinaku, kolorowej papryki i ciasta francuskiego

040 min.średnie
Zobacz przepis
30 min.
łatwe
0

Kiełbaski smażone w cieście naleśnikowym

030 min.łatwe
Zobacz przepis
50 min.
łatwe
0

Zupa morlińska z suszonych grzybów, kiełbasy z makaronem

050 min.łatwe
Zobacz przepis