Forszmak z kiełbasy

Podziel sięPodoba mi się
60 min.łatwe

Danie zrobione ze względu na smak – „forszmak”! Jak widać znamy języki obce i nie wahamy się ich używać.

0

Składniki:

Liczba porcji 8

  • 1 op kiełbasy z szynki Morliny
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3-4 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • 3 szkl. bulionu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki 
  • ½ łyżeczki ostrej papryki (opcjonalnie)
  • Listek laurowy
  • 1 łyżeczka majeranku 
  • Sól i pieprz do smaku 
  • Oliwa do smażenia 
  • Natka pietruszki do podania 
  •  

Przygotowanie

Krok 1.

Kiełbasę pokrój w półtalarki. Cebulę pokrój w piórka, a ogórki posiekaj.

Krok 2.

W garnku rozgrzej oliwę i obsmaż na niej kiełbasę. Kiedy będzie rumiana dodaj cebulę i smaż aż zmięknie. Dodaj paprykę w proszku i smaż jeszcze 1 min.

Krok 3.

Dodaj bulion oraz pozostałe przyprawy. Zagotuj i duś na średniej mocy ok. 15 min. Po tym czasie dodaj połowę ogórków i duś jeszcze 10 min. Na końcu dopraw całość solą i pieprzem. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

60 min.
łatwe
0

Zapiekanka morlińska z makaronu i kiełbasy

060 min.łatwe
Zobacz przepis
60 min.
średnie
0

Tarta z ciasta filo z kiełbaską, porem i papryką

060 min.średnie
Zobacz przepis
30 min.
łatwe
0

Pęczotto morlińskie z borowikami i kiełbasą

030 min.łatwe
Zobacz przepis