Kiełbasa po teksańsku z papryką

Podziel sięPodoba mi się
35 min.łatwe
Kolorowa papryka! Cebula! Kiełbasa Teksańska! Taki skład wygrałby każde wybory… Tymczasem może pojawić się na Twoim talerzu, jeśli masz ciut ponad pół godzinki wolnego czasu. 
Kiełbasa po teksańsku z papryką
0
Teksanska

Składniki:

Liczba porcji 6

  • Paczka kiełbasy teksańskiej Morliny (ok. pół kilograma)
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka czerwona
  • 1 duża cebula
  • Oliwa do smażenia
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1.

Kiełbasę natnij w kratkę z obu stron. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, a następnie pokrój w paski. Cebulę pokrój w piórka. Cebulę wrzuć na rozgrzaną patelnię z oliwą i smaż ok. 1 min aż lekko się zarumieni. Dodaj paprykę i przypraw całość solą i pieprzem. Warzywa smaż jeszcze ok 2-3 min, co chwilę mieszając. 

Krok 2.

Warzywa przełóż do naczynia żaroodpornego, na nich ułóż nacięte wcześniej kiełbasy. Całość zapiekaj ok 20-30 min. w temp 180*C aż kiełbasa się lekko zarumieni. 

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

30 min.
średnie
Morliński burger z kiełbasy na ostro
0

Morliński burger z kiełbasy na ostro

030 min.średnie
Zobacz przepis
30 min.
łatwe
Bliskowschodnia sałatka z kuskusem i kiełbasą po morlińsku
0

Bliskowschodnia sałatka z kuskusem i kiełbasą po morlińsku

030 min.łatwe
Zobacz przepis
30 min.
łatwe
Przyprawa morlińska do kiełbasy z grilla
0

Przyprawa morlińska do kiełbasy z grilla

030 min.łatwe
Zobacz przepis