Kopytka smażone z kiełbasą i pomidorami

Podziel sięPodoba mi się
30 min.łatwe

Pamiętacie piosenkę „Z kopytka kulig rwie”? Była właśnie o tym przepisie!

0

Składniki:

Liczba porcji 6

  • 1 op kiełbasy podwawelskiej Morliny
  • 100 g pomidorków cherry 
  • 1 cebula
  • 500 g kopytek
  • Sól i pieprz do smaku 
  • Oliwa do smażenia 
  • 1 łyżka masła (opcjonalnie) 
  •  

Przygotowanie

Krok 1.

Kiełbasę pokrój w talarki lub półtalarki. Cebulę pokrój w piórka. Pomidorki przekrój na połowę.

Krok 2.

Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i masło. Wrzuć kopytka i smaż aż się zarumienią. Zdejmij z patelni, a na ich miejsce wrzuć kiełbasę z cebulą. Smaż aż kiełbaska się zarumieni, a cebula zmięknie. Dodaj pomidorki i smaż ok. 5 min. od czasu do czasu mieszając. Pod koniec smażenia dodaj kopytka i wymieszaj całość lub podawaj osobno.

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

40 min.
średnie
0

Tarta morlińska zwijana z plasterków kiełbasy, szpinaku, kolorowej papryki i ciasta francuskiego

040 min.średnie
Zobacz przepis
30 min.
łatwe
0

Kopytka z kiełbasą w kremowym sosie z pieczarkami

030 min.łatwe
Zobacz przepis
60 min.
łatwe
0

Danie jednogarnkowe z kiełbasą podwawelską

060 min.łatwe
Zobacz przepis