Czasami mniej znaczy więcej, a czasami więcej znaczy smaczniej. Zależy. Tutaj mamy do czynienia z drugim z przypadków!
Pieczarki oczyść i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Ser również zetrzyj na tarce. Cebulę i czosnek posiekaj drobno. Cebulę oraz czosnek zeszklij na patelni. Dodaj pieczarki i smaż całość aż grzyby stracą połowę objętości. Kiedy tak się stanie zdejmij ze źródła ciepła i odstaw do ostygnięcia. Zimne grzyby wymieszaj z serem, posiekaną natką pietruszki oraz dopraw solą i pieprzem. Możesz dodatkowo dodać posiekany szpinak.
Filet z kurczaka natnij nożem wzdłuż tak aby nie przeciąć mięsa do końca. Rozłóż mięso jak „książkę”. Dopraw solą i pieprzem. Na środek układamy 1-2 łyżki farszu a całość dokładnie zwijamy. Tak przygotowane mięso owijamy plastrami boczku.
Kurczaka wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 200*C na ok. 20 – 25min. Boczek powinien się delikatnie zarumienić.
Podawaj z dodatkami obiadowymi.