Tosty z awokado i chrupiącym boczkiem

Podziel sięPodoba mi się
30 min.łatwe

Krzyk mody ostatnich sezonów śniadaniowych z chrupiącym twistem! Aż chce się żyć… i jeść!

0

Składniki:

Liczba porcji 4

  • Pieczywo jasne
  • 2 łyżki masła/oliwy z oliwek
  • 1-2 ząbki czosnku
  • Garść natki pietruszki
  • 1 szt dojrzałego awokado
  • 1 op boczku w plastrach Morliny
  • Garść ulubionych kiełków

Przygotowanie

Krok 1.

Boczek usmaż na patelni lub upiecz w piekarniku aż będzie chrupki. 

Krok 2.

Miękkie masło wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Tak przygotowanym posmaruj pieczywo które następnie zgrilluj lub opiecz na patelni. 

Krok 3.

Awokado obierz i pokrój w plastry. Ułóż je na tostach. Dodaj boczek i kiełki.

Krok 4.

Podawaj skropione sokiem z cytryny lub limonki.  

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

40 min.
średnie
0

Zupa kukurydziana z serem i bekonem

040 min.średnie
Zobacz przepis
30 min.
łatwe
0

Kanapka z omletem, smażonymi pieczarkami i chrupiącym boczkiem

030 min.łatwe
Zobacz przepis
70 min.
łatwe
0

Ziemniaki morlińskie z chrupiącym boczkiem i tymiankiem

070 min.łatwe
Zobacz przepis