Menu
Odwiedź nasze profile

Tosty z awokado i chrupiącym boczkiem

30 min
Łatwy

Krzyk mody ostatnich sezonów śniadaniowych z chrupiącym twistem! Aż chce się żyć… i jeść!

Składniki

  • Pieczywo jasne
  • 2 łyżki masła/oliwy z oliwek
  • 1-2 ząbki czosnku
  • Garść natki pietruszki
  • 1 szt dojrzałego awokado
  • 1 op boczku w plastrach Morliny
  • Garść ulubionych kiełków

Przygotowanie

Krok 1.

Boczek usmaż na patelni lub upiecz w piekarniku aż będzie chrupki.

Krok 2.

Miękkie masło wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Tak przygotowanym posmaruj pieczywo które następnie zgrilluj lub opiecz na patelni.

Krok 3.

Awokado obierz i pokrój w plastry. Ułóż je na tostach. Dodaj boczek i kiełki.

Krok 4.

Podawaj skropione sokiem z cytryny lub limonki.

Boczek wędzony
Produkt z przepisu

Boczek wędzony