Ulubiony przysmak Hasselhoffa, wyciągnie na brzeg każde spotkanie ze znajomymi. Ziemniaki wyglądają świetnie, a smakują jeszcze lepiej!
Ziemniaki umyj, osusz a następnie natnij nożem – tak jak byśmy chcieli pokroić na cienkie plastry, nie docinając do końca – ziemniak nie może się rozpadać.
Miękkie masło wymieszaj z czosnkiem, natką pietruszki i tymiankiem a następnie tak przygotowanym masłem posmaruj dokładnie ziemniaki. Na końcu dopraw je solą i pieprzem i umieść w naczyniu żaroodpornym. Przykryj i piecz w temp. 180*C przez ok 30 min. Po tym czasie ziemniaki wyciągnij.
Boczek i ser pokrój na mniejsze kawałki. Przy pomocy noża rozchyl poszczególne plasterki i umieść w nich naprzemiennie kawałki sera oraz boczku.
Wstaw do piekarnika, bez przykrycia, na kolejne 20-30 min aż ziemniaki się zarumienią. Podawaj posypane posiekaną dymką.