Zupa chrzanowa z ziemniakami i kiełbasą

Podziel sięPodoba mi się
40 min.średnie

Do tego przepisu możecie dochrzanić wedle uznania – tylko, żeby nie poszło nosem!

0

Składniki:

Liczba porcji 8

  • 1 op kiełbasy głogowskiej Morliny
  • 2-3 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 1 duża łyżka startego chrzanu klasycznego
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 l bulionu
  • Pęczek koperku
  • Sól i pieprz do smaku
  • 3 szt. ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 2 liście laurowe
  • Oliwa do smażenia
  •  

Przygotowanie

Krok 1.

Kiełbasę pokrój w talarki. Cebulę pokrój w piórka. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2.

W dużym garnku rozgrzej oliwę i obsmaż na niej kiełbasę aż się lekko zarumieni. Dodaj cebulę z czosnkiem i smaż aż ta zmięknie. Dodaj ziemniaki, chrzan, bulion oraz przyprawy. Gotuj całość aż ziemniaki będą miękkie. Po tym czasie zupę wymieszaj ze śmietaną i dopraw solą i pieprzem.

Krok 3.

Zupę podawaj z jajkiem na twardo i ze świeżym koperkiem.

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

30 min.
łatwe
0

Kiełbasa Głogowska z morlińską grillową sałatką

030 min.łatwe
Zobacz przepis
30 min.
średnie
0

Pizza pieczona w żeliwnej patelni – deep dish pizza z kiełbasą, grzybami, szpinakiem i cebulą

030 min.średnie
Zobacz przepis
40 min.
łatwe
0

Sałatka ziemniaczana z kiełbasą, rozmarynem, czerwoną cebulą i groszkiem

040 min.łatwe
Zobacz przepis