Menu
Odwiedź nasze profile

Croissants lub rogaliki zapiekane z farszem z kiełbasy i sera

30 min
Łatwy

Kurasanty? Krułasanty? Krałasanty? Nie ważne jak to się wymawia, ważne jak to smakuje!

Składniki

  • Pół paczki kiełbasy z szynki Morliny (2-3 kiełbasy)
  • 150 g sera cheddar
  • 4 rogaliki
  • Oliwa do smażenia

Przygotowanie

Krok 1.

Kiełbasę pokrój wzdłuż w cienkie długie plastry, a następnie ukośnie w drobne paski. Ser zetrzyj na tarce.

Krok 2.

Na patelni z odrobiną oliwy zrumień kiełbasę, aż zrobi się lekko chrupiąca. Odsącz na ręczniku papierowym. Rogaliki przekrój ostrym nożem (najlepiej z ząbkami) na pół, ale nie do końca, aby brzegi się trzymały.

Krok 3.

Rogaliki nafaszeruj mieszanką sera i kiełbasy, a następnie zapiekaj w temp 180*C przez ok 8-10 min.

Kiełbasa Morlińska z szynki
Produkt z przepisu

Kiełbasa Morlińska z szynki