Niech cała reszta zawija interes – tortille z meksykańskim farszem i kiełbasą rozniosą konkurencję w pył.
Zawinięty w placki – farsz z kiełbasy z piersi kurChucka.
Niezły Meksyk! Placek dał się wyrolować, ale nie żałował. Dotąd cienki jak naleśnik, teraz jest grubo nadziany, a sprawił to zaginiony w akcji i w rolce znaleziony farsz z Kiełbasy z piersi kurczaka. Od razu nasz Placek zyskał wygląd cudzoziemca – teraz wołają na niego Tortilla i pożerają wzrokiem.
Tortilla z kiełbasą to fiesta na talerzu. Pełna smaków i aromatów, kolorowa jak Frida, zdecydowana i temperamentna jak Diego. Ukryta w środku kiełbasa z drobiu cała się zarumieniła przy tak zacnym towarzystwie. A przecież to właśnie kiełbasa morlińska z kurczaka wiedzie prym wśród smaków farszu, rozpływając się w ustach. Caramba! I jakże pachnie to danie! Niesłychanie!
Kiełbasę pokrój w paski. Cebulę pokrój w kostkę. Paprykę i pomidora pokrój w drobną kostkę. Ser zetrzyj na tarce.
Na patelni podsmaż kiełbasę aż zrobi się rumiana. Dodaj cebulę i smaż aż zmięknie. Kiełbasę z cebulą przełóż do miski. Dodaj paprykę, pomidor, ketchup, kumin i starty ser cheddar. Możesz również dodać posiekaną kolendrę. Całość dokładnie wymieszaj.
Placki tortilli przekrój na pół. Na połówkę placka połóż farsz, a następnie zwiń w rożek. Tak przygotowane tortille ułóż na blaszce do pieczenia i posyp serem. Zapiekaj w temp 180*C przez ok 15 min.