Quesadilla morlińska z cheddarem, awokado i kiełbasą

Podziel sięPodoba mi się
20 min.średnie
Que pasa? Smaczna kiełbasa! Przed wami przepis na quesadillę morlińską z kiełbasą z piersi kurczaka. Pół godziny i gotowe!
0

Składniki:

Liczba porcji 4

  • Pół paczki kiełbasy z piersi kurczaka Morliny (jedna kiełbasa)
  • 4 tortille
  • 100 g sera cheddar
  • 1 awokado
  • 1 szklanka ketchupu 

Przygotowanie

Krok 1.

Kiełbasę pokrój w plasterki i obsmaż na suchej patelni. Ser zetrzyj na tarce. Awokado przekrój na pół, pozbądź się pestki, obierz i pokrój w plasterki.

Krok 2.

Na suchą patelnię połóż placek tortilli. Posmaruj go ketchupem i posyp serem. Ułóż plasterki kiełbasy i awokado, posyp serem i przykryj drugim plackiem.

Całość smaż na małej mocy, aż ser się zacznie topić, a placek rumienić. Wtedy całość przekręć przy pomocy łopatki na drugą stronę i dalej podgrzewaj do rozpuszczenia sera.

Krok 3.

Quesadille pokrój na ćwiartki przed podaniem. 

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

90 min.
łatwe
0

Faszerowane muszle makaronowe zapiekane z kiełbasą i porem

090 min.łatwe
Zobacz przepis
20 min.
łatwe
0

Patelnia śniadaniowa z jajkami, kiełbaską i pomidorami

020 min.łatwe
Zobacz przepis
30 min.
średnie
0

Risotto z kiełbaską i orzechami

030 min.średnie
Zobacz przepis