Menu
Odwiedź nasze profile

Quesadilla morlińska z cheddarem, awokado i kiełbasą

20 min
Średni

Que pasa? Smaczna kiełbasa! Przed wami przepis na quesadillę morlińską z kiełbasą z piersi kurczaka. Pół godziny i gotowe!

Składniki

  • Pół paczki kiełbasy z piersi kurczaka Morliny (jedna kiełbasa)
  • 4 tortille
  • 100 g sera cheddar
  • 1 awokado
  • 1 szklanka ketchupu 

Przygotowanie

Krok 1.

Kiełbasę pokrój w plasterki i obsmaż na suchej patelni. Ser zetrzyj na tarce. Awokado przekrój na pół, pozbądź się pestki, obierz i pokrój w plasterki.

Krok 2.

Na suchą patelnię połóż placek tortilli. Posmaruj go ketchupem i posyp serem. Ułóż plasterki kiełbasy i awokado, posyp serem i przykryj drugim plackiem.

Całość smaż na małej mocy, aż ser się zacznie topić, a placek rumienić. Wtedy całość przekręć przy pomocy łopatki na drugą stronę i dalej podgrzewaj do rozpuszczenia sera.

Krok 3.

Quesadille pokrój na ćwiartki przed podaniem.

Morlińska z piersią kurczaka
Produkt z przepisu

Morlińska z piersią kurczaka