Menu
Odwiedź nasze profile

Kiełbasa po teksańsku z papryką

35 min
Łatwy

Kiełbasa teksańska Morliny – ratuje każdy obiad.

Musisz coś przygotować na szybko? Houston, mamy problem… A tak serio, to właśnie trafiłeś na przepis, który uratuje Cię z każdej opresji. Czas rozpocząć mission impossible, której głównym agentem nie będzie Tom Cruise, lecz kiełbasa teksańska Morliny.

Z dodatkiem kolorowej papryki i smażonej cebuli misja zakończy się wyśmienicie! Jeśli szybkie i pyszne danie to tylko z kiełbasami Morliny – kiełbasa teksańska nie pozwoli Ci obejść się smakiem i zawsze stanie na wysokości zadania. Misja ukończona. Czas odpocząć z pełnym brzuchem.

Składniki

  • Paczka kiełbasy teksańskiej Morliny (ok. pół kilograma)
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka czerwona
  • 1 duża cebula
  • Oliwa do smażenia
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1.

Kiełbasę natnij w kratkę z obu stron. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, a następnie pokrój w paski. Cebulę pokrój w piórka. Cebulę wrzuć na rozgrzaną patelnię z oliwą i smaż ok. 1 min aż lekko się zarumieni. Dodaj paprykę i przypraw całość solą i pieprzem. Warzywa smaż jeszcze ok 2-3 min, co chwilę mieszając.

Krok 2.

Warzywa przełóż do naczynia żaroodpornego, na nich ułóż nacięte wcześniej kiełbasy. Całość zapiekaj ok 20-30 min. w temp 180*C aż kiełbasa się lekko zarumieni.