Odwiedź nasze profile
Nie wiem jak Was, ale nas makaron rurki śmieszy. Trochę śmieszne te rurki są, przyznajcie sami. Dodatkowo nadają się do zapiekanki z kiełbasą i sosem pomidorowym.
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku – wykorzystaj połowę czasu podanego na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedź i przepłucz zimną wodą.
Wszystkie składniki kruszonki zblenduj w malakserze lub ręcznym blenderem.
Cebulę drobno posiekaj. Kiełbasę pokrój na półtalarki. Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę. Dodaj kiełbasę i smaż ok. 2 min. Całość zalej pomidorami i wymieszaj. Dodaj przyprawy i zagotuj.
Ugotowany makaron wymieszaj z sosem i przełóż do naczynia żaroodpornego. Posyp serem oraz dodatkową kruszonką. Zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180-200*C przez ok. 20 min.