Smażone brukselki z kiełbasą

Podziel sięPodoba mi się
30 min.łatwe

Kulinarny postrach dzieci powraca, w smacznej kiełbaskowej odsłonie! Tym razem trafi w gust każdego.

0

Składniki:

Liczba porcji 6

  • ½ op kiełbasy z szynki Morliny
  • 0,5 kg brukselki 
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku 
  • 150 g pomidorków cherry 
  • Oliwa do smażenia 
  • Sól i pieprz do smaku 
  • Kilka kromek pieczywa na grzanki 
  •  

Przygotowanie

Krok 1.

Kiełbasę pokrój na półplasterki. Cebulę pokrój w piórka, a czosnek posiekaj. Pomidorki przekrój na połowę. Brukselki przekrój na pół.

Krok 2.

Na patelni rozgrzej oliwę. Pieczywo pokrój w kostkę i obsmaż na oliwie aż będzie rumiane. Zdejmij z patelni. Na tej samej patelni obsmaż kiełbasę i cebulę aż będzie mocno rumiana. Dodaj brukselkę i smaż ok. 5 min. aż się zarumieni. Na końcu dodaj czosnek i pomidorki i smaż całość na średniej mocy ok. 5 - 10 min. Pod koniec dopraw solą i pieprzem i wymieszaj z wcześniej przygotowanymi grzankami.

Krok 3.

Podawaj posypane natką pietruszki.

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

75 min.
łatwe
0

Domowa pizza morlińska z kiełbasą

075 min.łatwe
Zobacz przepis
45 min.
łatwe
0

Kasza jęczmienna z kiełbasą i warzywami

045 min.łatwe
Zobacz przepis
60 min.
łatwe
0

Forszmak z kiełbasy

060 min.łatwe
Zobacz przepis