Odwiedź nasze profile
To brzmi dziecięcy koszmar – zupa i warzywa. Zapewniamy jednak, że zasmakuje każdemu niejadkowi.
Kiełbasę pokrój w kostkę. Por i seler pokrój w plasterki. Marchew i pietruszkę obierz i pokrój w kostkę. Fasolkę szparagową oczyść i pokrój na 2-3cm kawałki. Bazylię posiekaj. Fasolę w puszce odsącz z zalewy.
W dużym garnku rozgrzej oliwę i obsmaż na niej kiełbasę. Dodaj por i seler naciowy i smaż ok 2 min. Dodaj marchewkę, fasolkę szparagową i pietruszkę. Całość zalej bulionem z pomidorami i przecierem. Dodaj listek laurowy i gotuj całość pod przykryciem na średniej mocy ok 30 min.
Do zupy dodaj posiekaną bazylię. Wsyp odsączoną fasolkę, surowy makaron i dokładnie wymieszaj. Dopraw solą, szczypta cukru i pieprzem. Gotuj aż makaron będzie miękki.