Brokuł tkwi w szczegółach… Poza tym smacznym warzywem potrzeba też suszonych pomidorów, makaronu i kilka innych rzeczy. Sprawdźcie sami!
Kiełbasę pokrój ukośnie na bardzo cienkie plasterki. Tak pokrojoną kiełbasę ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do ok 180*C na ok 10-15 min. (w zależności od grubości plasterków) – aż kiełbasa zrobi się lekko rumiana i chrupiąca.
Brokuł podziel na różyczki i zblanszuj, czyli obgotuj w osolonym wrzątku. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę pokrój w piórka, a suszone pomidory odsącz z zalewy i pokrój w paseczki.
Dressing: czosnek przeciśnij przez praskę i wsyp do osobnej miseczki. Dodaj majonez, sok z cytryny, posiekany szczypiorek oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszaj.
Warzywa wymieszaj z makaronem oraz plasterkami chipsów z kiełbasy. Całość polej dressingiem.