Odwiedź nasze profile
„Grzechu warta, nasza tarta, z ciasta filo, ciesz się chwilą” – jak i smakiem pora z papryką.
Kiełbasę pokrój w plasterki. Por pokrój w talalrki a paprykę w kostkę. Dymkę posiekaj.
Naczynie do tarty posmaruj roztopionym masłem. Połóż 1 arkusz ciasta filo. Kolejny arkusz ciasta posmaruj roztopionym masłem, a następnie przełóż do naczynia. Czynność powtórz min 5 max 10 razy.
W dużej misce wymieszaj jajka ze śmietaną oraz solą i pieprzem. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Gotowy farsz wylej na wcześniej przygotowany spód do tarty. Dodatkowo możesz posypać tartę serem.
Tak przygotowane ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180*C i piecz przez ok. 45 min – aż masa w środku tarty będzie ścięta.