Croissants lub rogaliki zapiekane z farszem z kiełbasy i sera
Składniki:
Liczba porcji 2
- Pół paczki kiełbasy z szynki Morliny (2-3 kiełbasy)
- 150 g sera cheddar
- 4 rogaliki
- Oliwa do smażenia
Przygotowanie
Krok 1.
Kiełbasę pokrój wzdłuż w cienkie długie plastry, a następnie ukośnie w drobne paski. Ser zetrzyj na tarce.
Krok 2.
Na patelni z odrobiną oliwy zrumień kiełbasę, aż zrobi się lekko chrupiąca. Odsącz na ręczniku papierowym. Rogaliki przekrój ostrym nożem (najlepiej z ząbkami) na pół, ale nie do końca, aby brzegi się trzymały.
Krok 3.
Rogaliki nafaszeruj mieszanką sera i kiełbasy, a następnie zapiekaj w temp 180*C przez ok 8-10 min.