Menu
Odwiedź nasze profile

Kanapka z białą kiełbasą i pesto po morlińsku

20 min
Łatwy

Lżejsza opcja, gotowa w 20 minut. Biała sprawdza się w wielu opcjach.

Składniki

  • Pół opakowania białej kiełbasy Morliny (2-3 kiełbasy)
  • 4 bułki lub bajgle
  • 4 łyżki pesto z bazylii
  • 2 pomidory kolorowe
  • Pół czerwonej cebuli
  • Cebula dymka do dekoracji
  • Oliwa do smażenia

Przygotowanie

Krok 1.

Kiełbasę pokrój w skośne cienkie plastry, a następnie usmaż je na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy. Bułki lub bajgle przekrój na pół. Kiedy kiełbasa będzie rumiana zdejmij ją z patelni, a na pozostałym tłuszczu zrumień przekrojone bułki.

Krok 2.

Pomidory pokrój w plastry. Cebulę pokrój cienko w plastry lub piórka. Zarumienione pieczywo posmaruj pesto. Na nim ułóż plastry kolorowych pomidorów oraz plasterki czerwonej cebuli. Na wierzchu połóż plasterki kiełbasy. Całość posyp posiekaną dymką i zamknij kanapkę.

Kiełbasa biała
Produkt z przepisu

Kiełbasa biała