Kanapka z białą kiełbasą i pesto po morlińsku
Składniki:
Liczba porcji 2
- Pół opakowania białej kiełbasy Morliny (2-3 kiełbasy)
- 4 bułki lub bajgle
- 4 łyżki pesto z bazylii
- 2 pomidory kolorowe
- Pół czerwonej cebuli
- Cebula dymka do dekoracji
- Oliwa do smażenia
Przygotowanie
Krok 1.
Kiełbasę pokrój w skośne cienkie plastry, a następnie usmaż je na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy. Bułki lub bajgle przekrój na pół. Kiedy kiełbasa będzie rumiana zdejmij ją z patelni, a na pozostałym tłuszczu zrumień przekrojone bułki.
Krok 2.
Pomidory pokrój w plastry. Cebulę pokrój cienko w plastry lub piórka. Zarumienione pieczywo posmaruj pesto. Na nim ułóż plastry kolorowych pomidorów oraz plasterki czerwonej cebuli. Na wierzchu połóż plasterki kiełbasy. Całość posyp posiekaną dymką i zamknij kanapkę.