Menu
Odwiedź nasze profile

Biała kiełbasa marynowana po morlińsku w piwie i musztardzie francuskiej

30 min
Łatwy
Kiełbasa marynowana w piwie – jeszcze zdążysz przed meczem.

Szykuje się mecz? Przydałoby się coś na ząb. Ale nie byle co! Zaskocz kumpli prawdziwie męskim daniem, jakim jest kiełbasa marynowana w piwie i musztardzie francuskiej. Jeśli podczas ostatniego sparingu nawarzyłeś piwa i zapomniałeś o przekąskach, tym razem nie daj ciała.

Kiełbasa marynowana w piwie zasmakuje każdemu, kto ceni połączenie mięsa z chmielem, a jej przyrządzenie to małe piwo – zajmuje tylko pół godziny. Z naszą białą nie ma szans na kaszanę, na pewno nie w kwestiach kulinarnych.

Składniki

  • Pół opakowania kiełbasy Białej Morliny (2-3 kiełbasy)
  • 1 płaska łyżka musztardy francuskiej gruboziarnistej
  • 1 łyżka miodu
  • 1 szklanka piwa jasnego
  • kilka gałązek świeżego rozmarynu

Przygotowanie

Krok 1.

Kiełbasę nakrój delikatnie nożem. Gałązkę rozmarynu podziel na kawałki a następnie powciskaj je we wcześniej przygotowane nacięcia.

Krok 2.

W naczyniu do marynowania wymieszaj piwo z miodem i musztardą francuską.

Krok 3.

Kiełbaski dokładnie obtocz powstałą marynatą i odstaw do lodówki na min 2h a najlepiej na całą noc. Tak przygotowane smaż na średnio rozgrzanym grillu aż się lekko zarumienią.

Kiełbasa marynowana w piwie – jeszcze zdążysz przed meczem

Szykuje się mecz? Przydałoby się coś na ząb. Ale nie byle co! Zaskocz gości mocnym daniem, jakim jest kiełbasa marynowana w piwie i musztardzie francuskiej. Jeśli podczas ostatniego spotkania z piłką kopaną gospodarz nawarzył piwa i zapomniał o przekąskach, Ty stań na wysokości zadania i nie daj ciała.

Kiełbasa marynowana w piwie zasmakuje każdemu, kto ceni połączenie mięsa z chmielem, a jej przyrządzenie to małe piwo – zajmuje tylko pół godziny. Z naszą białą nie ma szans na kaszanę, na pewno nie w kwestiach kulinarnych.

Kiełbasa Biała
Produkt z przepisu

Kiełbasa Biała