Biała kiełbasa marynowana po morlińsku w piwie i musztardzie francuskiej
Szykuje się mecz? Przydałoby się coś na ząb. Ale nie byle co! Zaskocz kumpli prawdziwie męskim daniem, jakim jest kiełbasa marynowana w piwie i musztardzie francuskiej. Jeśli podczas ostatniego sparingu nawarzyłeś piwa i zapomniałeś o przekąskach, tym razem nie daj ciała. Kiełbasa marynowana w piwie zasmakuje każdemu, kto ceni połączenie mięsa z chmielem, a jej przyrządzenie to małe piwo – zajmuje tylko pół godziny. Z naszą białą nie ma szans na kaszanę, na pewno nie w kwestiach kulinarnych.
Składniki:
Liczba porcji 4
- Pół opakowania kiełbasy Białej Morliny (2-3 kiełbasy)
- 1 płaska łyżka musztardy francuskiej gruboziarnistej
- 1 łyżka miodu
- 1 szklanka piwa jasnego
- kilka gałązek świeżego rozmarynu
Przygotowanie
Krok 1.
Kiełbasę nakrój delikatnie nożem. Gałązkę rozmarynu podziel na kawałki a następnie powciskaj je we wcześniej przygotowane nacięcia.
Krok 2.
W naczyniu do marynowania wymieszaj piwo z miodem i musztardą francuską.
Krok 3.
Kiełbaski dokładnie obtocz powstałą marynatą i odstaw do lodówki na min 2h a najlepiej na całą noc. Tak przygotowane smaż na średnio rozgrzanym grillu aż się lekko zarumienią.
Kiełbasa marynowana w piwie – jeszcze zdążysz przed meczem
Szykuje się mecz? Przydałoby się coś na ząb. Ale nie byle co! Zaskocz gości mocnym daniem, jakim jest kiełbasa marynowana w piwie i musztardzie francuskiej. Jeśli podczas ostatniego spotkania z piłką kopaną gospodarz nawarzył piwa i zapomniał o przekąskach, Ty stań na wysokości zadania i nie daj ciała.
Kiełbasa marynowana w piwie zasmakuje każdemu, kto ceni połączenie mięsa z chmielem, a jej przyrządzenie to małe piwo – zajmuje tylko pół godziny. Z naszą białą nie ma szans na kaszanę, na pewno nie w kwestiach kulinarnych.