Biała kiełbasa marynowana po morlińsku w piwie i musztardzie francuskiej

Podziel sięPodoba mi się
30 min.łatwe
Biała kiełbasa marynowana po morlińsku w piwie i musztardzie francuskiej
0
Biala

Składniki:

Liczba porcji 4

  • Pół opakowania kiełbasy Białej Morliny (2-3 kiełbasy)
  • 1 płaska łyżka musztardy francuskiej gruboziarnistej
  • 1 łyżka miodu
  • 1 szklanka piwa jasnego
  • kilka gałązek świeżego rozmarynu

Przygotowanie

Krok 1.

Kiełbasę nakrój delikatnie nożem. Gałązkę rozmarynu podziel na kawałki a następnie powciskaj je we wcześniej przygotowane nacięcia.

Krok 2.

W naczyniu do marynowania wymieszaj piwo z miodem i musztardą francuską.

Krok 3.

Kiełbaski dokładnie obtocz powstałą marynatą i odstaw do lodówki na min 2h a najlepiej na całą noc. Tak przygotowane smaż na średnio rozgrzanym grillu aż się lekko zarumienią.  

Kiełbasa marynowana w piwie – jeszcze zdążysz przed meczem

Szykuje się mecz? Przydałoby się coś na ząb. Ale nie byle co! Zaskocz gości mocnym daniem, jakim jest kiełbasa marynowana w piwie i musztardzie francuskiej. Jeśli podczas ostatniego spotkania z piłką kopaną gospodarz nawarzył piwa i zapomniał o przekąskach, Ty stań na wysokości zadania i nie daj ciała.

Kiełbasa marynowana w piwie zasmakuje każdemu, kto ceni połączenie mięsa z chmielem, a jej przyrządzenie to małe piwo – zajmuje tylko pół godziny. Z naszą białą nie ma szans na kaszanę, na pewno nie w kwestiach kulinarnych.

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

20 min.
łatwe
Kanapka z białą kiełbasą i pesto po morlińsku
0

Kanapka z białą kiełbasą i pesto po morlińsku

020 min.łatwe
Zobacz przepis
60 min.
łatwe
Kiełbasa zapiekana z puree ziemniaczanym po morlińsku
0

Kiełbasa zapiekana z puree ziemniaczanym po morlińsku

060 min.łatwe
Zobacz przepis
40 min.
łatwe
Kiełbasa pieczona po morlińsku z puree z zielonego groszku z miętą
0

Kiełbasa pieczona po morlińsku z puree z zielonego groszku z miętą

040 min.łatwe
Zobacz przepis