Biała kiełbasa marynowana po morlińsku w piwie i musztardzie francuskiej

Podziel sięPodoba mi się
30 min.łatwe
Biała kiełbasa marynowana po morlińsku w piwie i musztardzie francuskiej
0
Biala

Składniki:

Liczba porcji 4

  • Pół opakowania kiełbasy Białej Morliny (2-3 kiełbasy)
  • 1 płaska łyżka musztardy francuskiej gruboziarnistej
  • 1 łyżka miodu
  • 1 szklanka piwa jasnego
  • kilka gałązek świeżego rozmarynu

Przygotowanie

Krok 1.

Kiełbasę nakrój delikatnie nożem. Gałązkę rozmarynu podziel na kawałki a następnie powciskaj je we wcześniej przygotowane nacięcia.

Krok 2.

W naczyniu do marynowania wymieszaj piwo z miodem i musztardą francuską.

Krok 3.

Kiełbaski dokładnie obtocz powstałą marynatą i odstaw do lodówki na min 2h a najlepiej na całą noc. Tak przygotowane smaż na średnio rozgrzanym grillu aż się lekko zarumienią.  

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

20 min.
łatwe
Kanapka z białą kiełbasą i pesto po morlińsku
0

Kanapka z białą kiełbasą i pesto po morlińsku

020 min.łatwe
Zobacz przepis
60 min.
łatwe
Kiełbasa zapiekana z puree ziemniaczanym po morlińsku
0

Kiełbasa zapiekana z puree ziemniaczanym po morlińsku

060 min.łatwe
Zobacz przepis
35 min.
łatwe
Biała kiełbasa pieczona w piwie
0

Biała kiełbasa pieczona w piwie

035 min.łatwe
Zobacz przepis