Kiełbasa teksańska Morliny – ratuje każdy obiad.
Musisz coś przygotować na szybko? Houston, mamy problem… A tak serio, to właśnie trafiłeś na przepis, który uratuje Cię z każdej opresji. Czas rozpocząć mission impossible, której głównym agentem nie będzie Tom Cruise, lecz kiełbasa teksańska Morliny.
Z dodatkiem kolorowej papryki i smażonej cebuli misja zakończy się wyśmienicie! Jeśli szybkie i pyszne danie to tylko z kiełbasami Morliny – kiełbasa teksańska nie pozwoli Ci obejść się smakiem i zawsze stanie na wysokości zadania. Misja ukończona. Czas odpocząć z pełnym brzuchem.
Kiełbasę natnij w kratkę z obu stron. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, a następnie pokrój w paski. Cebulę pokrój w piórka. Cebulę wrzuć na rozgrzaną patelnię z oliwą i smaż ok. 1 min aż lekko się zarumieni. Dodaj paprykę i przypraw całość solą i pieprzem. Warzywa smaż jeszcze ok 2-3 min, co chwilę mieszając.
Warzywa przełóż do naczynia żaroodpornego, na nich ułóż nacięte wcześniej kiełbasy. Całość zapiekaj ok 20-30 min. w temp 180*C aż kiełbasa się lekko zarumieni.