Kiełbasa w sosie cygańskim po morlińsku

Podziel sięPodoba mi się
30 min.łatwe
Ore ore! Czy próbowaliście kiełbasy w sosie cygańskim? Jeśli nie to czas to zmienić!
Kiełbasa w sosie cygańskim po morlińsku
0
Slaska

Składniki:

Liczba porcji 4

  • Pół opakowania kiełbasy śląskiej Morliny (2-3 kiełbasy)
  • 200 g pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 500ml przecieru pomidorowego
  • Sól i pieprz do smaku
  • Oliwa do smażenia
  • Pęczek posiekanej natki pietruszki 

Przygotowanie

Krok 1.

Kiełbasę pokrój w grube plasterki. Cebulę pokrój w kostkę, a czosnek posiekaj. Paprykę pokrój w dużą kostkę. Pieczarki pokrój w ćwiartki, a korniszony w plasterki. Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 2.

Na dużej patelni rozgrzej odrobinę oliwy. Obsmaż kiełbasę aż będzie rumiana, a następnie dodaj cebulę i pieczarki i smaż aż te się zarumienią. Dodaj czosnek oraz paprykę. Całość smaż ok. 2 min. Dodaj przecier pomidorowy i odrobinę wody. Całość zagotuj i duś ok 10 min.

Krok 3.

Na końcu duszenia dodaj ogórki i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.  

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

70 min.
średnie
Kiełbasa morlińska z piekarnika z pieczonymi ziemniakami
0

Kiełbasa morlińska z piekarnika z pieczonymi ziemniakami

070 min.średnie
Zobacz przepis
40 min.
łatwe
Zupa ziemniaczana „nic” z kiełbasą
0

Zupa ziemniaczana „nic” z kiełbasą

040 min.łatwe
Zobacz przepis
40 min.
łatwe
Kiełbasa z piekarnika z ciecierzycą, kminkiem i pomidorami po morlińsku
0

Kiełbasa z piekarnika z ciecierzycą, kminkiem i pomidorami po morlińsku

040 min.łatwe
Zobacz przepis