Pieczone szaszłyki z kurczaka z kiełbasą

Podziel sięPodoba mi się
30 min.łatwe

Kurczak? Szaszłyk? I kiełbasa? Oto danie pierwsza klasa!

0

Składniki:

Liczba porcji 4

  • ½ op kiełbasy śląskiej Morliny 
  • 300 g filetu z kurczaka
  • 1 żółta papryka 
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego 
  • ½ łyżeczki przyprawy curry (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka suszonego oregano 
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki 
  • Sól i pieprz do smaku 
  • 2 łyżki oliwy 
  •  

Przygotowanie

Krok 1.

Kiełbasę pokrój na 2-3 cm kawałki. Kurczaka pokrój w podobnej wielkości kostkę. Kurczaka dopraw czosnkiem, oregano, papryką, curry oraz solą i pieprzem. Paprykę pokrój w dużą kostkę.

Krok 2.

Patyczki do szaszłyków namocz w wodzie. Na szpadki nabijaj kolejno paprykę, kurczaka i kiełbaskę.

Krok 3.

Tak przygotowane wstaw do rozgrzanego piekarnika do 210*C. Piecz ok. 20 - 30min. W połowie pieczenia obróć szaszłyki aby się równomiernie zarumieniły.

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

60 min.
łatwe
0

Zupa solianka

060 min.łatwe
Zobacz przepis
60 min.
łatwe
0

Grochówka z kiełbasą

060 min.łatwe
Zobacz przepis
70 min.
średnie
0

Kiełbasa morlińska z piekarnika z pieczonymi ziemniakami

070 min.średnie
Zobacz przepis