Menu
Odwiedź nasze profile

Kiełbasa z piekarnika z ciecierzycą, kminkiem i pomidorami po morlińsku

40 min
Łatwy

Kiełbaski w wyborowym towarzystwie ciecierzycy, kminku i pomidorów. Karuzela smaków!

Składniki

  • Pół paczki kiełbasy śląskiej Morliny (2-3 kiełbasy)
  • 1 puszka pomidorów
  • 2 puszki ciecierzycy w puszce
  • 1 cebula
  • Pęczek posiekanej natka pietruszki
  • Pół łyżeczki kminku w całości
  • Pół łyżeczki kolendry mielonej
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1.

Kiełbasę ponacinaj jak na grilla z obu stron nożem. Cebulę pokrój w kostkę i usmaż na patelni, aż zrobi się rumiana i miękka. Ciecierzycę odsącz z zalewy i wsyp do miski. Dodaj pomidory z puszki i smażoną cebulę. Dodaj słodką paprykę, kminek oraz dopraw solą i pieprzem. Całość wymieszaj.

Krok 2.

Kiełbasę ułóż w naczyniu żaroodpornym, wysyp na nią ciecierzycę z pomidorami. Całość piecz ok 30 min. w 190*C

Kiełbasa Śląska
Produkt z przepisu

Kiełbasa Śląska