Kiełbasa z piekarnika z ciecierzycą, kminkiem i pomidorami po morlińsku

Podziel sięPodoba mi się
40 min.łatwe
Kiełbaski w wyborowym towarzystwie ciecierzycy, kminku i pomidorów. Karuzela smaków!
Kiełbasa z piekarnika z ciecierzycą, kminkiem i pomidorami po morlińsku
0
Slaska

Składniki:

Liczba porcji 4

  • Pół paczki kiełbasy śląskiej Morliny (2-3 kiełbasy)
  • 1 puszka pomidorów
  • 2 puszki ciecierzycy w puszce
  • 1 cebula
  • Pęczek posiekanej natka pietruszki
  • Pół łyżeczki kminku w całości
  • Pół łyżeczki kolendry mielonej
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1.

Kiełbasę ponacinaj jak na grilla z obu stron nożem. Cebulę pokrój w kostkę i usmaż na patelni, aż zrobi się rumiana i miękka. Ciecierzycę odsącz z zalewy i wsyp do miski. Dodaj pomidory z puszki i smażoną cebulę. Dodaj słodką paprykę, kminek oraz dopraw solą i pieprzem. Całość wymieszaj.

Krok 2.

Kiełbasę ułóż w naczyniu żaroodpornym, wysyp na nią ciecierzycę z pomidorami. Całość piecz ok 30 min. w 190*C

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

70 min.
średnie
Kiełbasa morlińska z piekarnika z pieczonymi ziemniakami
0

Kiełbasa morlińska z piekarnika z pieczonymi ziemniakami

070 min.średnie
Zobacz przepis
120 min.
średnie
Fasolka po morlińsku
0

Fasolka po morlińsku

0120 min.średnie
Zobacz przepis
60 min.
średnie
Wytrawne muffinki morlińskie z kiełbasą
0

Wytrawne muffinki morlińskie z kiełbasą

060 min.średnie
Zobacz przepis