Kiełbaski smażone w cieście naleśnikowym

Podziel sięPodoba mi się
30 min.łatwe

Jeśli dalej żyjecie w świecie słodkich naleśników, to czym prędzej pora otworzyć się na słone opcje. Smażona kiełbaska na pewno wam w tym pomoże!

0

Składniki:

Liczba porcji 4

  • ½ op kiełbasy podwawelskiej Morliny
  • 2 szkl. mąki pszennej 
  • 1 szkl. mleka lub wody
  • 2 jajka
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • Sól i pieprz do smaku 
  • Olej do smażenia 
  •  

Przygotowanie

Krok 1.

Kiełbasę pokrój na 3 kawałki, a następnie wzdłuż na połowę.

Krok 2.

W misce wymieszaj składniki ciasta naleśnikowego – mąkę, mleko, jajka, proszek do pieczenia oraz sól. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.

Krok 3.

Kiełbaskę obtocz dokładnie w cieście, a następnie smaż na średnio rozgrzanym oleju, z obu stron,  aż ciasto się ładnie zarumieni.

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

40 min.
łatwe
0

Kremowa zupa pieczarkowa z kiełbasą i łazankami po morlińsku

040 min.łatwe
Zobacz przepis
50 min.
łatwe
0

Zupa morlińska z suszonych grzybów, kiełbasy z makaronem

050 min.łatwe
Zobacz przepis
40 min.
łatwe
0

Przepis na morliński currywurst

040 min.łatwe
Zobacz przepis