Kiełbaski smażone w cieście naleśnikowym
Jeśli dalej żyjecie w świecie słodkich naleśników, to czym prędzej pora otworzyć się na słone opcje. Smażona kiełbaska na pewno wam w tym pomoże!
Składniki:
Liczba porcji 4
- ½ op kiełbasy podwawelskiej Morliny
- 2 szkl. mąki pszennej
- 1 szkl. mleka lub wody
- 2 jajka
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- Sól i pieprz do smaku
- Olej do smażenia
Przygotowanie
Krok 1.
Kiełbasę pokrój na 3 kawałki, a następnie wzdłuż na połowę.
Krok 2.
W misce wymieszaj składniki ciasta naleśnikowego – mąkę, mleko, jajka, proszek do pieczenia oraz sól. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Krok 3.
Kiełbaskę obtocz dokładnie w cieście, a następnie smaż na średnio rozgrzanym oleju, z obu stron, aż ciasto się ładnie zarumieni.