Linguinie z kiełbasą i szpinakiem

Podziel sięPodoba mi się
30 min.łatwe

Nie bójcie się tej nazwy, kryje się pod nim makaron, dodatkowo cholernie smaczny!

0

Składniki:

Liczba porcji 4

  • ½ op kiełbasy z kurczaka Morliny
  • 1 op (ok. 200-300 g) świeżego szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • 200 g makaronu linguinie lub innego w formie wstążek
  • 1 szkl. słodkiej śmietanki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Natka pietruszki/bazylia (opcjonalnie)
  • Oliwa
  •  

Przygotowanie

Krok 1.

Kiełbasę pokrój w drobną kostkę. Czosnek pokrój w plasterki. Szpinak umyj i dokładnie osusz. Na oliwie obsmaż kiełbaskę aż zacznie robić się rumiana. Dodaj czosnek oraz szpinak i całość dokładnie wymieszaj i duś ok. 2 min, od czasu do czasu mieszając.

Krok 2.

Dolej śmietankę i dalej duś aż szpinak zmięknie a sos zgęstnieje. Pod koniec dodaj posiekane zioła oraz dopraw całość solą i pieprzem.

Krok 3.

W międzyczasie ugotuj makaron al.’dente według instrukcji na opakowaniu. Odcedź i wymieszaj z sosem.

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

30 min.
średnie
0

Risotto z kiełbaską i orzechami

030 min.średnie
Zobacz przepis
40 min.
łatwe
0

Ślimaki z ciasta francuskiego z kiełbasą

040 min.łatwe
Zobacz przepis
30 min.
średnie
0

Sałatka morlińska z brokułami, suszonymi pomidorami i chipsami z kiełbasy

030 min.średnie
Zobacz przepis