Kanapka z „szarpaną kiełbasą” w sosie BBQ

Podziel sięPodoba mi się
40 min.średnie
O tej kiełbasianej kanapce można by śpiewać serenady… Nie musicie nam dziękować – to wszystko dla Was serdeczni przyjaciele, przystawka nad przystawki! Jak to mówią Amerykanie: oh yeah.
0

Składniki:

Liczba porcji 4

  • Paczka kiełbasy z piersi kurczaka Morliny (ok. poł kilograma)
  • 2 cebule
  • 1,5 szklanki sosu BBQ
  • 4-6 plasterków sera cheddar
  • 4-6 słodkich bułek
  • Masło 

Przygotowanie

Krok 1.

Zdejmij osłonkę z kiełbasy, a następnie rozdrobnij widelcem do uzyskania nieregularnej konsystencji poszarpanego mięsa. Kiełbasę wrzuć na rozgrzaną patelnię i smaż aż zrobi się rumiana. 

Krok 2.

Cebulę pokrój w piórka (lub pół talarki) i dodaj do smażonego mięsa. Duś całość razem, aż cebula zrobi się miękka. Na końcu całość zalej sosem BQQ i dokładnie wymieszaj. Bułki przekrój na pół i posmaruj masłem. Tak przygotowane opiecz na suchej patelni, aż się lekko zrumienią i podgrzeją. Ciepłe mięso przełóż na zrumienioną bułkę i przykryj plastrem sera.  

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

40 min.
łatwe
0

Leczo morlińskie

040 min.łatwe
Zobacz przepis
30 min.
średnie
0

Sałatka morlińska z brokułami, suszonymi pomidorami i chipsami z kiełbasy

030 min.średnie
Zobacz przepis
30 min.
łatwe
0

Linguinie z kiełbasą i szpinakiem

030 min.łatwe
Zobacz przepis