Menu
Odwiedź nasze profile

Sałatka z brokułów z czosnkiem i chrupiącym boczkiem

40 min
Łatwy

Zmora dzieciństwa wraca w pysznej, boczkowo – czosnkowej odsłonie! 

Składniki

  • 1 op boczku w plastrach Morliny
  • 1 brokuł
  • ½ szkl. susoznych pomidorów

 

  • Sos:
  • 1 szkl. majonezu
  • 3 ząbki czosnku
  • Garść natki pietruszki
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1.

Boczek ułóż na papierze do pieczenia i piecz w piekarniku ok 10 – 15 min, w temp. 180*C, aż zrobi się rumiany i chrupiący. Możesz go również usmażyć na patelni lub w mikrofalówce.

Krok 2.

Brokuł ugotuj al’dente w osolonym wrzątku. Suszone pomidory pokrój w paski.

Krok 3.

Składniki sosu zmiksuj blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji.

Krok 4.

Na talerzu ułóż porwane różyczki brokułu. Dodaj kawałki połamanego boczku oraz suszone pomidory. Całość polej sosem.

Boczek wędzony
Produkt z przepisu

Boczek wędzony