Sałatka z brokułów z czosnkiem i chrupiącym boczkiem

Podziel sięPodoba mi się
40 min.łatwe
Zmora dzieciństwa wraca w pysznej, boczkowo - czosnkowej odsłonie! 

0

Składniki:

Liczba porcji 4

  • 1 op boczku w plastrach Morliny
  • 1 brokuł
  • ½ szkl. susoznych pomidorów

 

  • Sos:
  • 1 szkl. majonezu
  • 3 ząbki czosnku 
  • Garść natki pietruszki
  • Sól i pieprz do smaku 
  •  

Przygotowanie

Krok 1.

Boczek ułóż na papierze do pieczenia i piecz w piekarniku ok 10 - 15 min, w temp. 180*C, aż zrobi się rumiany i chrupiący. Możesz go również usmażyć na patelni lub w mikrofalówce.

Krok 2.

Brokuł ugotuj al’dente w osolonym wrzątku. Suszone pomidory pokrój w paski.

Krok 3.

Składniki sosu zmiksuj blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji.

Krok 4.

Na talerzu ułóż porwane różyczki brokułu. Dodaj kawałki połamanego boczku oraz suszone pomidory. Całość polej sosem.

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

30 min.
łatwe
0

Tosty z awokado i chrupiącym boczkiem

030 min.łatwe
Zobacz przepis
30 min.
łatwe
0

Sałatka z awokado, chrupiącym boczkiem i kurczakiem

030 min.łatwe
Zobacz przepis
30 min.
łatwe
0

Zielone szparagi z boczkiem i pomidorami

030 min.łatwe
Zobacz przepis