Menu
Odwiedź nasze profile

Zapiekanki morlińskie z kiełbasą

20 min
Łatwy

Każdy ma swoją ulubioną zapiekankę… Może Twoja będzie w wersji z pieczarkami i kiełbasą Głogowską? Jej przygotowanie zajmuje tylko 20 minut!

Składniki

  • Pół paczki kiełbasy głogowskiej Morliny (jedna długa kiełbasa)
  • 2 bagietki
  • 100 g sera żółtego tartego
  • 10-12 sztuk pieczarek
  • 1 szklanka ketchupu
  • Prażona cebula do dekoracji.

Przygotowanie

Krok 1.

Bagietki przekrój na poł. Każdą połówkę posmaruj cienko ketchupem, a następnie posyp startym serem. Pieczarki i kiełbasę pokrój w plasterki i ułóż na wierzchu zapiekanki. Całość posyp resztą sera.

Krok 2.

Zapiekanki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200*C przez ok 10 min., aż ser się rozpuści i zarumieni.