Zupa ziemniaczana „nic” z kiełbasą

Podziel sięPodoba mi się
40 min.łatwe
Coś z niczego? Salomon nie lubi tego przepisu, ale poza tym wszyscy za nim przepadają! Poznajcie ziemniaczaną ”zupę” nic z kiełbasą. Łatwa i smaczna!
Zupa ziemniaczana „nic” z kiełbasą
0
Slaska

Składniki:

Liczba porcji 8

  • Paczka kiełbasy śląskiej Morliny (ok. pół kilograma)
  • 5-6 sztuk ziemniaków
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 marchew
  • 1 łyżeczka majeranku
  • natka pietruszki
  • 1 listek laurowy
  • 3 sztuki ziela angielskiego
  • 2 litry bulionu
  • Sól i pieprz 

Przygotowanie

Krok 1.

Kiełbasę pokrój w kostkę. Ziemniaki i marchew obierz i również pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj. 

Krok 2.

Do dużego garnka wlej oliwę i przesmaż na niej kiełbasę z cebulą. Kiedy będą już rumiane dodaj bulion oraz wsyp pozostałe warzywa. Dodaj listek laurowy, ziele angielskie i majeranek. Całość gotuj aż ziemniaki zrobią się miękkie.

Krok 3.

Zupę dopraw solą i pierzem oraz posiekaną natkę pietruszki. 

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

70 min.
średnie
Kiełbasa morlińska z piekarnika z pieczonymi ziemniakami
0

Kiełbasa morlińska z piekarnika z pieczonymi ziemniakami

070 min.średnie
Zobacz przepis
40 min.
łatwe
Kiełbasa z piekarnika z ciecierzycą, kminkiem i pomidorami po morlińsku
0

Kiełbasa z piekarnika z ciecierzycą, kminkiem i pomidorami po morlińsku

040 min.łatwe
Zobacz przepis
150 min.
średnie
Bigos morliński
0

Bigos morliński

0150 min.średnie
Zobacz przepis