Tarta grzechu warta! Kiełbasa kocha towarzystwo szparagów (jak każdy). Wystarczy godzina i trochę chęci by połączyć je w pyszne danie!
Ta tarta tam! Zielono nam.
Tarta z kiełbasą to danie z klasą, a to za sprawą dobrze ułożonych składników. Szparag jędrny i zarumieniona Szynkowa w jednym stoją naczyniu. Zielone na górze, smażone na dole. Sąsiedztwo doskonałe tworzone z brokułem, ciastem francuskim i pierzynka z sera i śmietany to gwarancja, że wszystko się nam upiecze.
Jeśli jeszcze jej nie znacie, niech zadebiutuje w Waszej kuchni. Świeżo upieczona smakuje bowiem najlepiej. Taka ta tarta z kiełbasą pyszna i aromatyczna, że nie uronisz ani okruszka!
Kiełbasę pokrój w plasterki i podsmaż na patelni, aby się zarumieni. Brokuł podziel na małe różyczki. Szparagi oczyść i pokrój na duże kawałki. Cebulę posiekaj w drobną kostkę.
Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą i wyłóż ciastem. W osobnym naczyniu rozbij jajka i dodaj do nich śmietankę. Dopraw solą i pieprzem oraz posiekaną natka pietruszki. Całość dokładnie wymieszaj trzepaczką.
Warzywa wymieszaj z kiełbasą i masą jajeczną, a następnie przełóż do naczynia z ciastem francuskim. Tartę posyp startym serem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180*C na ok. 40 min.