Zapiekanek nigdy dość. Zatem zaczynamy: kiełbaskę w plasterki, cebulkę w piórka…
Kiełbasę pokrój w plasterki. Cebulę pokrój w piórka. Ziemniaki pokrój w łódeczki. Czosnek pokrój w plasterki.
Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż kiełbasę aż stanie się rumiana. Kiedy będzie gotowa ściągnij ją na bok i odsącz z nadmiaru tłuszczu. Na pozostałym tłuszczu na patelni obsmaż ziemniaki. Kiedy ziemniaki będą już zarumienione ściągnij je również z patelni.
Na patelnie po smażeniu kiełbasy i ziemniaków, wrzuć cebulkę i smaż aż zrobi się miękka i rumiana. Dodaj czosnek i smaż jeszcze 1 min. Całość zalej pomidorami oraz dopraw świeżym tymiankiem, solą oraz pieprzem. Na patelni po jednej stronie ułóż podsmażone ziemniaki a po drugiej kiełbasę. Tak przygotowaną patelnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180*C i piecz ok. 30 min, aż ziemniaki będą miękkie.