Biała kiełbasa morlińska pieczona w boczku

Podziel sięPodoba mi się
30 min.łatwe
Kiedy ktoś się na Ciebie boczy, przygotuj mu białą kiełbasę - w boczku oczywiście. O sprawie zapomni w try miga, a pewnie i Ciebie poczęstuje. Przez żołądek do serca!
Biała kiełbasa morlińska pieczona w boczku
0
Biala

Składniki:

Liczba porcji 4

  • Paczka białej kiełbasy Morliny (ok. pół kilograma)
  • 150g boczku wędzonego w plastrach (najlepiej Morliny)

Przygotowanie

Krok 1.

Każdą kiełbasę z osobna owiń dokładnie dwoma plastrami boczku i przełóż do naczynia do zapiekania.

Krok 2.

Tak ułożone kiełbasy piecz w piekarniku rozgrzanym do 200*C przez ok 20-30 min, aż boczek zrobi się rumiany i chrupiący. Kiełbasę podawaj z chrzanem i smażoną cebulą.  

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

60 min.
łatwe
Kiełbasa zapiekana z puree ziemniaczanym po morlińsku
0

Kiełbasa zapiekana z puree ziemniaczanym po morlińsku

060 min.łatwe
Zobacz przepis
50 min.
łatwe
Przepis na żurek z białą kiełbasą
0

Przepis na żurek z białą kiełbasą

050 min.łatwe
Zobacz przepis
40 min.
łatwe
Kiełbasa pieczona po morlińsku z puree z zielonego groszku z miętą
0

Kiełbasa pieczona po morlińsku z puree z zielonego groszku z miętą

040 min.łatwe
Zobacz przepis