Biała kiełbasa morlińska pieczona w boczku

Podziel sięPodoba mi się
30 min.łatwe
Biała kiełbasa zawijana w boczku – już łatwiej się nie da. Biała kiełbasa z piekarnika z chrupiącym boczkiem łagodzi obyczaje, dlatego na pewno i tym razem Ci się upiecze. Biała zawijana w boczku to nasz stuprocentowy pewniak, który sprawdzi się podczas każdej kulinarnej misji – on po prostu ma tę moc! Z dodatkiem pikantnego chrzanu i smażonej cebuli smakuje tak, że aż ślinka cieknie na samą myśl. A przy tym biała kiełbasa pieczona to bułka z masłem (która swoją drogą świetnie współgra z daniem), więc tego przepisu po prostu nie da się schrzanić! 
0

Składniki:

Liczba porcji 4

  • Paczka białej kiełbasy Morliny (ok. pół kilograma)
  • 150g boczku wędzonego w plastrach (najlepiej Morliny)

Przygotowanie

Krok 1.

Każdą kiełbasę z osobna owiń dokładnie dwoma plastrami boczku i przełóż do naczynia do zapiekania.

Krok 2.

Tak ułożone kiełbasy piecz w piekarniku rozgrzanym do 200*C przez ok 20-30 min, aż boczek zrobi się rumiany i chrupiący. Kiełbasę podawaj z chrzanem i smażoną cebulą.  

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

50 min.
łatwe
0

Przepis na żurek z białą kiełbasą

050 min.łatwe
Zobacz przepis
20 min.
łatwe
0

Kanapka z białą kiełbasą i pesto po morlińsku

020 min.łatwe
Zobacz przepis
30 min.
średnie
0

Morliński burger z białej kiełbasy

030 min.średnie
Zobacz przepis